Acest tip de membrane a fost ales de catre Della Toffola pentru caracteristicile sale incomparabile de duritate si posibilitatile de igienizare, pe care varianta organica nu le ofera.
Numeroasele calitati pot fi rezumate:
* Ciclul de lucru in intregime automat nu necesita prezenta operatorului.
* Mentinerea tuturor caracteristicilor de tipicitate a vinului, cuprinzind substantele importante pentru stabilitatea sa, asa ca manoproteinele si caloizii protectori.
* Obtinerea vinurilor gata pentru imbuteliere.
* Obtinerea vinurilor cu turbiditatea 0.00 NTU.
* Absenta totala a aditivilor de filtrare, indiferent de tip si natura.
* Posibilitatea de spalare la temperaturi foarte ridicate (70-80 °C) pentru o regenerare la fel de usoara pe cit de eficace a membranelor.
* Duritatea elementelor filtrante de pina la 5 ori mai mare decit duritatea medie a membranelor organice.
Pe scurt, utilizarea membranelor ceramic reprezinta viitorul filtrarii tangentiale, mai ales daca tinem cont de capacitatea lor selectiva in ceea ce priveste substantele indispensabile stabilitatii vinului.