Caracteristici

 

Acest tip de membrane a fost ales de catre Della Toffola pentru caracteristicile sale incomparabile de duritate si posibilitatile de igienizare, pe care varianta organica nu le ofera.

Numeroasele calitati pot fi rezumate:

* Ciclul de lucru in intregime automat nu necesita prezenta operatorului.

* Mentinerea tuturor caracteristicilor de tipicitate a vinului, cuprinzind substantele importante pentru stabilitatea sa, asa ca manoproteinele si caloizii protectori.

* Obtinerea vinurilor gata pentru imbuteliere.

* Obtinerea vinurilor cu turbiditatea 0.00 NTU.

* Absenta totala a aditivilor de filtrare, indiferent de tip si natura.

* Posibilitatea de spalare la temperaturi foarte ridicate (70-80 °C) pentru o regenerare la fel de usoara pe cit de eficace a membranelor.

* Duritatea elementelor filtrante de pina la 5 ori mai mare decit duritatea medie a membranelor organice.

Pe scurt,  utilizarea membranelor ceramic  reprezinta viitorul filtrarii tangentiale, mai ales daca tinem cont de capacitatea lor selectiva in ceea ce priveste substantele indispensabile stabilitatii vinului.