Mush Tune

Este primul echipament din linia tehnologica de fabricare a berii si este dedicat extractiei amidonului. Procedeul consta in scufundarea si amestecarea boabelor de malt concasate in apa calda. Maltul zdrobit si pregatit din timp poate fi de trei tipuri: blond, caramelizat si ars.


» detalii

Filter Tune

Filtrarea se face de regula in rezervorul numit FILTER TUNE, care are un agitator special cu lamele verticale si un fund filtrant perforat. Filtrarea are loc datorita rotirii in continuu a agitatorului si colectarea mustului pe fundul cuvei. Mustul este pompat in rezervorul de fierbere a mustului.


» detalii

Brew Kettle

Fierberea este cel mai important proces in producerea berii. Mustul este pompat in rezervorul numit BREW KETTLE si este adus la temperatura de fierbere timp de 1 sau 2 ore in functie de tipul de bere dorit. Fierberea permite stabilizarea mustului, in aceasta etapa hameiul este adaugat in cuva. Rasinile amare ale hameiului sunt dificil […]


» detalii

Whirpool

Whirpool – acest rezervor are rolul de a separa partea solida de cea lichida in urma procesului de fierbere a berii. Datorita constructiei speciale a acestui rezervor si amplasarii tangentiale a intrarii si a iesirii din el, in interiorul lui se creeaza forte centrifuge, care permit separarea si limpezirea mustului fiert. Dupa acest procedeu are […]


» detalii

Cilindro-conical Fermentation Tank

In urma fermentarii drojdiile transforma zaharurile in alcool, CO2 si compusi organici pretiosi. La aceasta etapa se formeaza aroma si gustul caracteristic tipului de bere. Fermentarea are loc in rezervoare de fermentare conice (CCT) la temperatura de +8o/+14oC sau +15o/+20oC in functie de tipul de bere dorit. Tot aici are loc si stabilizarea la rece […]


» detalii

Bright Beer Tank

Este un rezervor sub presiune in care are loc conditionarea si maturarea berii. Berea poate fi mentinuta in BBT cateva zeci de zile sub o presiune joasa, cu sau fara dozare de CO2, la o temperatura de – 2oC. Anume in aceste tancuri obtinem berea nefiltrata sau nepasteurizata.


» detalii